Zapečené rezance s hubami

Potrebujeme:

60 dkg širokých rezancov, 20 dkg hub, 1 cibuľa, 1 PL paradajkového pretlaku, petržlenová vňať, 1 PL masti, 5 dkg strúhaného syra, trocha masla, rasca, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

V hrnci rozpustite maslo a nechajte na ňom zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte rascu, huby, ktoré ste pokrájali. Všetko mierne podlejte vodou a duste do mäkka asi 30 min. Pridajte paradajkový pretlak, korenie a zelenú petržlenovú vňať. Rezance dajte variť do osolenej vody. Keď sú rezance uvarené, preložte je do maslom vymazaného pekáča, pridajte huby a všetko premiešajte. Posypte strúhaným syrom, pokvapkajte maslom a dajte zapiecť do dopredu vyhriatej rúry na asi 15 min. Podávajte s zaváranou červenou repou (cviklou).

08.05.2006

Podobné recepty