Francúzske kocky

Potrebujeme:

6 vajec, 6 lyž.kryšt.cukru, 1 lyž.kakaa, 5 lyž.polohr.múky, 1/2 kypr.prášku, 50 ml oleja
Plnka: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, vanilkový cukor, 2 lyž.kakaa, 7 bielkov

Ako na to:

Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a zľahka vmiečame múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech.
Plnka: Vo vode uvaríme Zlaté klasy, van.cukrom. Do horúcej kaše zapracujeme sneh z bielkov, do polovice vmiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú, potom tmavú plnku, opatrne aby sa nespojili a nakoniec karamelový krém.
Karamelový krém: Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme a do vychladnutého pridáme dve šľahačky v prášku a vyšľaháme.
Zdobíme postrúhanou čokoládou.

08.10.2008

Podobné recepty