Čína

Potrebujeme:

60 g brav.mäsa na čínu alebo kuracie prsia, arašidy, ananás, sój.omáčku, olej, čín.zmes sušenú, čín.zeleninu mrazenú, kečup a podľa potreby solamyl

Ako na to:

Mäso nakrájame na pásik a na prudkom oleji orestujeme. Keď je mäso orestované vložíme ho do hrnca a podlejeme troškou vody. Pridáme soj.omáčku podla potreby, cca 3 PL a dusíme do mäkka.
Pokiaľ sa mäso dusí pripravíme si čínsku zmes. V 0,8 l stud.vody rozmiešame čín.zmes a varíme asi 10 min. Keď je uvarená, odstavíme ju a čakáme na mäso. V polovici dusenia pridáme arašidy a dusíme ďalej.
Keď mäso zmäkne, pridáme uvarenú čín.zmes. Poriadne premiešame a ešte stále varíme. Rýchlo orestujeme mraz.zeleninu a dáme ju do hrnca. Premiešame a pridáme kečup, trochu ananasu a asi 1 dcl šťavy. Opäť poriadne premiešame a ešte chvíľku povaríme nech sa nám chute pekne spoja.

26.11.2008

Podobné recepty