Zapekané cestoviny plnené mäsom

Potrebujeme:

20 veľkých cestovinových mušlí, olej, soľ, ¼ kg hydinových pŕs, 2 paradajky, 100 g šampiňónov, 1 PL masla, mleté biele korenie, 50 g syra gouda , , Omáčka:, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 2, 5 dl mlieka, 2, 5 dl slepačieho vývaru, soľ, petržlenová vňať, kôpor, 70 g tvrdého syra

Ako na to:

Mušle podľa návodu uvarte, sceďte, pokvapkajte olejom a odložte na teplé miesto. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky. Paradajky ošúpte, zbavte jadierok, nadrobno nakrájajte, šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Mäso opečte na rozohriatom masle, pridajte paradajky, šampiňóny, zmes posoľte, okoreňte a niekoľko minút duste. Potom vmiešajte polovicu bešamelovej omáčky a zmesou naplňte mušle.
Zvyšnú omáčku rozotrite do zapekacej misy, vložte naplnené mušle, posypte postrúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečte.

Omáčka: Na rozohriatom masle urobte bledú zápražku, zalejte mliekom a vývarom a pri miernej teplote varte za občasného premiešania 15 min. Potom do omáčky pridajte posekanú vňať, kôpor, postrúhaný syr, dobre premiešajte, dochuťte soľou, korením a ešte niekoľko minút povarte.

17.02.2006

Podobné recepty