Steaky v bylinkovom obale

Potrebujeme:

3 lyžice nasekaných bylín (pažítka, kôpor, petržlenová vňať), 2 lyžice masla, 4 steaky, 100 ml smotany, 5 lyžíc oleja, niekoľko vetvičiek zelerovej vňate, soľ, korenie

Ako na to:

Mäso zľahka naklepeme, jemne posypeme soľou a korením, natrieme olejom a obalíme v bylinkách. Necháme ich naložené aspoň jednu hodinu.
Na panvici rozpálime maslo a opečieme steaky z oboch strán. Vyberieme ich do nahriatej nádoby a odložíme na teplé miesto.
Na panvicu pridáme smotanu, dochutíme podľa potreby soľou a korením a varíme, kým nezhustne. Po uvarení pridáme nasekanú zelerovú vňať a premiešame.
Steaky podávame s pečenými alebo smotanovými zemiakmi zaliatymi omáčkou.

20.02.2015

Podobné recepty