Benediktínske vajcia

Potrebujeme: Benediktínske vajcia

2 ks vajcia
1 PL masla
2 ks kaiserky
1 ČL horčice
2 dcl mlieka
1 ks žĺtko
30 g parmezán
1/2 PL hladkej múky
0,5 dcl octa
soľ, mleté čierne korenie
maslo

Ako na to:

V malom hrnci si roztopíme 1 PL masla, do ktorého pridáme múku a dobre premiešame. Necháme aby sa chvíľu múka popražila. Za stáleho miešania prilejeme teplé mlieko a krátko prevaríme. Pridáme žĺtko, parmezán, horčicu a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dobre premiešame.

V hrnci dáme zovrieť vodu, pridáme ocot. Pomocou metličky urobíme vír, do ktorého vyklepneme vajce. Varíme 5 min., potom ho opatrne vyberieme.
Kaiserky prekrojíme napoly a opečieme na suchej panvici, potom ich potrieme maslom.

Na kaiserky dáme vajce a prelejeme omáčkou. Dáme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 3 – 4. min.

Čas: 15 min.
Počet porcií: 2

Fotogaléria k receptu

17.02.2015 | autor:

Podobné recepty