Klasická hovädzia polievka

Potrebujeme:

1,5 l vody, soľ, 600 g hovädzieho mäsa, 40 g kostí, 80 g koreňovej zeleniny, 20 g cibule, 50 g čerstvých húb (môžu byť aj sušené), 20 g pečene, tuk, 50 g zeleného hrášku, zápražka, pažítka, paradajka

Ako na to:

Hovädzie kosti očistíme, vložíme do studenej, osolenej vody a ohrejeme. Potom k nim vložíme očistené a ľahko naklepané mäso a polievku varíme asi jednu hodinu na miernom plameni.
Po hodine pridáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu (môžeme pridať aj trocha póru a kapusty) a hrášok a varíme ešte hodinu. Na tuku osmažíme cibuľu, na nej opečieme pečeň a pridáme do polievky. Po uvarení precedíme a zahustíme zápražkou. Dochutme dusenými hríbmi.
Pre zlepšenie chute môžeme pridať paradajku a pažítku.

11.01.2015

Podobné recepty