Kyslá fazuľová polievka

Potrebujeme:

150 g fazule, 150 g údeného mäsa, soľ, bobkový list, 3 strúčiky cesnaku, olej, hladká múka, 1 cibuľa, 200 ml mlieka, 100 ml kyslej smotany, cukor a ocot podľa chuti, tymian

Ako na to:

Prebratú a umytú fazuľu namočíme pred varením na 5-6 hodín do studenej vody. Potom ju premyjeme a spolu s údeným mäsom, bobkovým listom a 2 strúčikmi cesnaku uvaríme do mäkka.
Uvarené údené mäso vyberieme, pokrájame a odložíme na teplé miesto. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme múku a za stáleho miešania opražíme. Zalejeme vodou, dobre rozmiešame, vložíme nakrájané zemiaky a povaríme. Potom zmes vlejeme do uvarenej fazule, premiešame, osolíme a podľa chuti ochutíme octom a cukrom. Prilejeme mlieko, kyslú smotanu a krátko povaríme.
Nakoniec vložíme nakrájané údené mäso a ozdobíme lístkami červeného tymianu.

21.11.2014

Podobné recepty