Pečená kačica

Potrebujeme:

1 kačica, soľ, lístky tymianu, svetlé pivo, červená kapusta, 1 cibuľa, 2 jablká, olej, ocot, cukor

Ako na to:

Deň pred pečením kačicu dobre umyjeme, osušíme, nasolíme, vložíme do zapekacej misy a odložíme ju na chladné miesto odstáť.
Pred pečením ju polejeme trochou vody, vložíme do vyhriatej rúry a pri miernej teplote nechám piecť. Počas pečenie ju prelievame šťavou a prebytočnú masť odoberáme. Tesne pred koncom pečenia kačicu potrieme pivom a necháme ju zapiecť.
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme nakrájanú červenú kapustu, osolíme, orestujeme, podlejeme trochou vody a podusíme do mäkka. Podľa chuti pridáme cukor a ocot. Jablká rozštvrtíme a prudko ich opečieme v panvici na oleji.
Upečenú kačicu dáme na misu a ozdobíme lístkami tymianu. Podávame s podusenou kapustou a opečenými jablkami.

21.11.2014

Podobné recepty