Netradičné sendviče s mrazeným krémom

Potrebujeme:

600 ml smotany na šľahanie (33%), 25 ml espresa, 3 kúsky citrónovej kôry, 330 g bielej čokolády nalámanej nahrubo
Sendviče: 4 bielka, štipka soli, 110 g krupicového cukru, 110 g preosiateho práškového cukru, 50 g mletých lieskových orieškov, 20 g preosiateho holandského kakaa
Karamel: 150 g krupicového cukru, 75 g kukuričného sirupu, 1 lyžica granúl espresa, 40 g nahrubo pokrájané masla

Ako na to:

Smotanu s kávou a kôrou zohrejeme na strednom plameni do bodu varu, a potom ju precedíme na čokoládu v miske. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme dohladka. Vychladnutú občas prešľaháme a necháme cez noc v chlade. Na druhý deň vyšľaháme zmes do polotuha.
Na sendviče predhrejeme rúru na 100 °C. Vyšľaháme bielka so štipkou soli a tenkým pramienkom prisypávame krupicový cukor, až bude sneh lesklý. Potom vmiešame práškový cukor, oriešky a kakao.
Na papier na pečenie narysujeme obdĺžniky s rozmermi 20 x 30 cm. Vyšľahaný sneh natrieme do vyznačených obdĺžnikov a pečieme 40 minút, až budú sendviče krehké. Necháme vychladnúť na plechu.
Na karamel vymiešame v hrnčeku cukor s kukuričným sirupom a 60 ml vody na miernom plameni, až sa cukor rozpustí a nechám zmes skaramelizovať. Stiahneme z ohňa, vmiešame 60 ml vody a espreso, potom maslo a necháme vychladnúť.
Sendviče pokvapkáme karamelom, natrieme čokoládovým krémom, pokvapkáme zvyšným karamelom, zakryjeme druhým plátom sendviča a necháme do druhé dňa v mrazničke.

20.11.2014

Podobné recepty