Vtáčie mlieko a snehové halušky

Potrebujeme:

1 l mlieka, 2 vanilínové cukry, 6 vajec, 150 g práškového cukru, 50 g hrozienok

Ako na to:

Do mlieka primiešame vanilínový cukor a necháme ho zovrieť. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň 30 g práškového cukru. Potom z neho vykrajujeme lyžičkou halušky, ktoré obvaríme z oboch strán v mlieku.
Hotové halušky vyberieme a necháme vychladnúť. V troške mlieka rozšľaháme zvyšný cukor, žĺtka a zmes vlejeme do vriaceho mlieka, v ktorom sme varili snehové halušky.
Za stáleho miešania uvaríme krém. Pridáme umyté hrozienka a zamiešame. Na porcie vtáčieho mlieka dáme snehové halušky.

19.11.2014

Podobné recepty