Ryba na anglický spôsob

Potrebujeme:

300 g ryby, 400 ml smotany, 3 žĺtka, 80 g tuku, 1 malá cibuľa, soľ, pažítka, zelený petržlen, kúsok citrónovej kôry, 1 lyžička sardelovej pasty, sneh z 3 - 4 bielkov

Ako na to:

Rybu očistíme, po dĺžke prekrojíme, odstránime kosti, stiahneme kožu a pokrájame na kusy. Do vody dáme trocha octu, soli a rybu v nej varíme 5 - 10 minút. Potom ju vyberieme.
Do smotany pridáme žĺtka, roztopený tuk, strúhanú cibuľu, soľ, nasekanú pažítku, petržlenovú vňať, citrónovú kôru a sardelovú pastu. Polovicu tejto smotany nalejeme do ohňovzdornej misy, do nej poukladáme rybu a zalejeme druhou polovicou smotany, do ktorej zamiešame tuhý sneh. Pečieme asi 15 minút.
Podávame so zemiakmi.

28.10.2014

Podobné recepty