Makovo-tvarohová tortička

Potrebujeme:

500 g tvarohu, 150 g maku, 0,1 l mlieka, 200 g cukru, 0,6 l smotany na šľahanie, 500 g jahôd, 1 piškótový korpus, 2 želatíny v prášku

Ako na to:

V mlieku uvaríme 100 g cukru a zomletý mak, odstavíme z ohňa a v zmesi miešame práškovú želatínu.
Pridáme tvaroh a všetko dôkladne premiešame. Ušľaháme 0,4 l smotany, zľahka ju vmiešame do tejto zmesi a dáme ju na pripravený piškótový korpus. Odložíme na pol hodiny do chladničky. Zatiaľ zmixujeme 350 g jahôd, pridáme zvyšok cukru, želatínu a poriadne premiešame.
Nalejeme na korpus a dáme späť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Dozdobíme zvyškom jahôd a vyšľahaným zostatkom smotany.

14.09.2014

Podobné recepty