Grilované mleté mäso so zeleninou

Potrebujeme:

300 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, majorán, 2-3 lyžice oleja, cibuľa na ozdobenie, feferónky, 150 g zemiakov, 150 g mladej cukiny, 150 g malých paradajok, 5 menších cibúľ, 100 g šampiňónov, 2 zelené papriky, 1 lyžica sójovej omáčky

Ako na to:

Mleté mäso osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom, pridáme vajce, očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko dobre premiešame.
Zo zmesi tvarujeme fašírky, uložíme ich na rozohriaty gril, potierame olejom a z oboch strán grilujeme 5 minút. Potom očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky.
Očistené cukiny pokrájame, cibule očistíme, šampiňóny a papriky očistíme a pokrájame. Zeleninu vložíme do misky, osolíme, polejeme sójovou omáčkou, premiešame a rozložíme do alobalovej tácky na gril. Pokvapkáme olejom a grilujeme domäkka.
Mäso poprekladáme na ugrilovanú zeleninu a spolu necháme ešte 5 minút grilovať. Podávame ozdobené kolieskami cibule a feferónky.

27.08.2014

Podobné recepty