Lentilkové šarlotky

Potrebujeme: Lentilkové šarlotky

pre 4 osoby:

1 vrecúško mletej želatíny

100 ml vody

28 cukrárskych piškót

50 ml šťavy z jahodového kompótu alebo pretlačených jahôd
100 g jahôd
300 g tučného tvarohu alebo mascarpone

200 ml smotany na šľahanie




na ozdobu:

4 lyžice šľahačky

balenie lentiliek

stuha




Ako na to:

Želatínu zalejte vodou a nechajte ju 10 minút napučať. Potom prilejte šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustite. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty obviažte dookola stuhou.




Jahody rozmiešajte s cukrom a vyšľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte. Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami.

Fotogaléria k receptu

27.07.2014 | autor:

Podobné recepty