Krupicový nákyp

Potrebujeme:

1 dcl mlieka, soľ, 100 g hrubej krupice, 30 g masla, 80 g prášk. cukru, 2 žĺtka, 20 g hrozienok, kôra a šťava z 1/2 citróna, 2 bielka, 20 g masla a 30 g krupice na vymastenie a vysypanie formy, voda, černicový sirup

Ako na to:

Do osoleného mlieka zamiešame krupicu a necháme asi 10 minút napučať. V miske vymiešame zmäknuté maslo, polovicu cukru a žĺtka, pridáme krupicu, hrozienka, šťavu a kôru z citróna a bielkov a z druhej polovice cukru ušľahaný tuhý sneh.
Všetko spolu zamiešame a nalejeme do vymastenej a krupicou vysypanej formy. Dáme ju do hrnca, prilejeme toľko vody, aby siahala do tretiny formy a na miernom ohni prikryté varíme asi 25-30 minút.
Uvarený nákyp vyklopíme, pokrájame a podávame poliaty černicovým sirupom.

20.06.2014

Podobné recepty