Bravčová krkovička na grile

Potrebujeme:

700 g bravčovej krkovičky, zmes grilovacieho korenia, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, soľ, olej, 2 rajčiaky, kečup, 100 g tvrdého syra, petržlenová vňať

Ako na to:

Umytú krkovičku narežeme, dobre vyklepeme najmä pri kosti, okoreníme, potrieme cesnakom rozotreným so soľou a olejom. Necháme dve hodiny odležať v chladničke.
Potom mäso grilujeme na každej strane asi 7 minút. Pri grilovaní druhej strany položíme na každý kúsok mäsa rozkrájame rajčiaky a asi po 2 minútach ich posypeme strúhaným syrom. Ak nemáme rajčiaky, použijeme kečup.
Podávame s opekanými zemiakmi a posekanou petržlenovou vňaťou.

06.06.2014

Podobné recepty