Tvarohovo - krupicový koláčik

Potrebujeme: Tvarohovo - krupicový koláčik

Cesto:
5 vajec
5 PL hnedý cukor (ja som dala len 2 a trocha stévie)
4 PL špaldová krupica
4 PL ovsená múka
1 a pol ČL prášok do pečiva

Plnka:
250 g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
1 -2 ČL vanilková esencia
1 ČL hnedý cukor (stévia)
1 vajce
3 PL sušené hrozienka
škorica

Ako na to:

Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a cukru potom vyšľaháme tuhý sneh. Jednu PL cukru môžeme pridať do žĺtkov, ktoré tiež dobre prešľaháme. Potom žĺtka pridáme k bielkom a stierkou jemne premiešame, aby sa hmota spojila.

V ďalšej miske zmiešame suché suroviny - špaldovú krupicu, ovsenú múku a prášok do pečiva. Potom všetko pridáme do snehovej zmesi, ale po tretinách. Dobre a jemne zamiešavame, aby sa cesto pekne spojilo. Malý plech vyložíme papierom na pečenie a zmes naň vylejeme.

Teraz pripravíme tvarohovú plnku. V miske vidličkou rozdrvíme hrudkový tvaroh. Pridáme vanilkovú esenciu, vajíčko, cukor, škoricu a sušené hrozienka. Všetko spolu dobre premiešame. Takúto tvarohovú plnku rovnomerne rozdrobíme na cesto na plechu.

Koláč vložíme do rúry vyhriatej 180°C a pečieme asi tak 25 - 35 minút.

Upečený koláčik vyberieme, necháme trocha vychladnúť a hotovo. Môžeme nakrájať a podávať ku kávičke. Ja som ho rozkrájala na 13 menších kociek.

Fotogaléria k receptu

01.06.2014 | autor:

Podobné recepty