Bravčové mäso s párkom

Potrebujeme:

600 g bravčového mäsa zo stehna, 150 g párkov, 50 g masti, 50 g cibule, 1 lyžička mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, voda, soľ, 20 g hladkej múky

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nožom urobíme doň štyri otvory, do ktorých vtláčame polovičky párkov. Otvory špáradlom uzavrieme, mäso zo všetkých strán opečieme na masti a vyberieme na tanier.
Do masti pridáme postrúhanú cibuľu, papriku, korenie, podlejeme vodou, vložíme mäso, osolíme a prikryté dusíme.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, popražíme, rozriedime, povaríme a precedenou šťavou polejeme pokrájané mäso. Podávame s haluškami alebo so zemiakmi a kyslou uhorkou.

26.05.2014

Podobné recepty