Hovädzie mäso s hubami a so smotanou

Potrebujeme:

600 g hovädzieho mäsa zo stehna, soľ, olej, 1 cibuľa, 300 g sterilizovaných šampiňónov, 1 lyžička mletej rasce, 2 dcl kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, šťava z 1 citróna

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán a vyberieme.
Vo výpeku opražíme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno, osolíme a prikryté podusíme 10 minút. Pridáme scedené šampiňóny, opečené mäso a mletú rascu, trocha podlejeme vodou a udusíme domäkka.
Nakoniec zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku, povaríme a ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.

24.02.2014

Podobné recepty