Krémeš z medových plátov

Potrebujeme:

hotové medové pláty (4 ks), čokoládu na varenie, Ceru
Plnka: 1 liter mlieka, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanilínový cukor, 6 bielkov
Šľahačka: 2 šľahačky v práškur, 300 ml mlieka

Ako na to:

Dva pláty vložíme do hlbšieho plechu. Vo väčšej časti mlieka rozpustíme polovicu cukru a vanilínový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov, do ktorého sme zašľahali druhú polovicu cukru.
Plnku navrstvíme na medové pláty a necháme vychladnúť. Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je hustá (mlieko má byť studené). Šľahačku natrieme na vychladnutý krém a zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.
Do misky vložíme čokoládu na varenie a Ceru a rozpustíme nad parou. Čokoládovou polevou polejeme medové pláty a necháme stuhnúť.

21.09.2008

Podobné recepty