Bravčové stehno so zeleninou

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa zo stehna, 30 g šunky, 1 kyslá uhorka, soľ, olej, 1 cibuľa, 40 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru, 1 bobkový list, 1 klinček, kôra z polovice citróna, 5 zrniek čierneho korenia, 2 dcl suchého bieleho vína, 1,5 dcl kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžička cukru, citrónová šťava

Ako na to:

Očistené a umyté mäso prešpikujeme hranolčekmi šunky a kyslej uhorky a osolíme. V rozohriatom oleji opražíme očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno, očistenú mrkvu, petržlen a zeler, všetko pokrájané na kocky.
Pridáme bobkový list, klinček, citrónovú kôru, celé čierne korenie a pripravené mäso, podlejeme vodou a prikryté udusíme za občasného podlievania vínom.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a povaríme 10 minút. Mäso pokrájame na plátky, vložíme späť do omáčky a povaríme niekoľko minút. Podávame so žemľovou knedľou.

08.01.2014

Podobné recepty