Rezy zo sviečkovej s omáčkou

Potrebujeme:

500 g sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, 50 g oleja, 80 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 20 g cibule, 1 feferón, 1 lyžička horčice, 10 g hladkej múky, 1 lyžička rajčiakového pretlaku, 10 g cukru, šťava z polovice citróna

Ako na to:

Umytú a odblanenú sviečkovú pokrájame na 4 približne rovnaké rezne, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme.
Rezne povyberáme na tanier, na výpeku opražíme očistenú, na plátky nakrájanú zeleninu a cibuľu. Na vrch položíme opečené rezne, pridáme horčicu, pretlak, feferón a prikryté dusíme. Podlievame horúcou vodou.
Mäkké mäso vyberieme, dáme na misu, šťavu zaprášime múkou a varíme, kým nezhustne. Nakoniec omáčku osladíme, ochutíme citrónovou šťavou a prelisujeme. Podávame ju osobitne v miske.

18.12.2013

Podobné recepty