Banánové rezy

Potrebujeme:

40 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajíčka, 20 g čokolády na varenie, 80 g žemľových omrviniek, 140 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu

Plnka: 2 dcl mlieka, 30 g hladkej múky, 100 g masla, 300 g práškového cukru, 30 g čokolády na varenie, 3 banány, 1/4 l šľahačky

Ako na to:

Maslo, 100 g práškového cukru a žĺtka miešame asi 1/2 hodiny. Pridáme postrúhanú čokoládu a dobre zamiešame. Potom pridáme preosiate žemľové omrvinky, múku, rozmiešame s práškom do pečiva a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme po dĺžke na tri rovnaké pásy.
Jeden pás potrieme plnkou, založíme druhým pásom, ktorý tiež potrieme plnkou a môžeme zdobiť olúpanými banánmi a sladenou šľahačkou.

Plnka: V mlieku zamiešame múku a uvaríme hustú kašu. Maslo, zvyšok cukru, postrúhanú čokoládu dobre vymiešame a pridáme k vychladnutej kaši. Šľahačku dobre vyšľaháme a pridáme do nej cukor.

10.12.2013

Podobné recepty