Lahôdková žemľovka

Potrebujeme:

5 rožkov, 250 g tvarohu, 4 vajcia, 1 balíček malinového pudingu, 1 liter mlieka, 5 Pl kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 jablká, čokoládu na varenie

Ako na to:

Pekáč vytrieme margarínom. Rožky pokrájame na kolieska a dáme ich do hlbšej misky. Z pudingového prášku, pol litra mlieka a 3 PL cukru uvaríme puding. Jablká nastrúhame. Pol litra mlieka rozmixujeme s 2 vajíčkami a 2 PL cukru. Touto zmesou polejeme rožky, premiešame a necháme nasiaknuť.
Tvaroh rozmiešame s 2 vajíčkami a vanilínovým cukrom. Polovicu rožkov navrstvíme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme jablká, zalejeme uvareným pudingom, rozotrieme tvarohovú zmes a prikryjeme druhou polovicou rožkov.
Žemľovku pečieme cca 30 minút na 200 stupňov. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.

21.09.2008

Podobné recepty