Grilované kuracie prsia v orientálnej marináde

Potrebujeme: Grilované kuracie prsia v orientálnej marináde

4 ks kuracie prsia, 4 celé vajcia, 1 ČL mleté čierne korenie, 1 ČL mletá rasca, 1 ČL kari korenie, 1 ČL worchestrová omáčka, 1 ČL majorán, 1 PL kečup, 1 PL horčica, 1 ČL paprika sladká, 1 ČL paprika pálivá, 1 kg zemiaky, americké korenie, 1 šalátová uhorka, 2 žlté papriky, 3 paradajky, 1/4 póru, 1 dcl extra panenský olivový olej

Ako na to:

Umyté kuracie prsia odblaníme a narežeme na menšie rezne. Do misky si rozbijeme vajcia, ktoré vyšľaháme metličkou. Potom k vajciam pridáme všetky koreniny, kečup a horčicu.
Mäso vložíme do marinády a dobre premiešame, aby bol obalený každý kúsok mäsa. Zakryjeme a dáme do chladničky aspoň na 5 hodín. Mäso solíme až pri grilovaní. Ak by sme marinádu osolili, tá vytiahne z mäsa vodu, a mäso bude suchšie.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a dáme na plech. Podlejeme trochou oleja, posypeme americkým korením (zmes korenia) a podlejeme trochou vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť na 200°C asi 30 min. Keď budú zemiaky mäkké, odokryjeme a zvýšime teplotu na 220°C. Občasne premiešavame. Pečieme dozlatista.
Mäso môžeme opekať na panvici na troche oleja alebo na rozpálenom grile. Opekáme z oboch strán asi 5 min.
Podávame s americkými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Zeleninový šalát: Uhorku, papriku a paradajku nakrájame na malé kocky, pór na tenké kolieska. Všetko spolu zmiešame, osolíme a pokvapkáme asi 1 dcl extra panenským olivovým olejom.

Čas prípravy : cca 7 hod.

Fotogaléria k receptu

14.11.2013 | autor:

Podobné recepty