Tvarohové rezy s ovocím a nutelovou roládou .

Potrebujeme:

Kakaové cesto: 6 vajec, 5 PL kryšt. cukru, 5 PL hl. múky, 2 PL kakao, 1 prášok do pečiva (PDP) Piškótové cesto na roládu: 4 vajcia, 4 PL kryšt. cukru, 4 PL polohr. múky, 1 prášok do pečiva (PDP)

Plnka: 250 g Hera, 5 PL prášk. cukru, 2 Zlaté klasy, 0,5 l mlieka, 500 g jemného tvarohu (napr. Pilos), 1 zvolenský jogurt – vanilkový, 1 vanil. cukor, ovocie podľa vlastného výberu (ja som použila jahodový kompót - 820 ml), rum

Poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g Cera, 1 PL oleja

Ako na to:

Kakaové cesto: Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame po lyžiciach kryšt. cukor. Šľaháme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom postupne prišľaháme žĺtka, prešľaháme a nakoniec ručne primiešame (vareškou) múku zmiešanú s kakaom a PDP.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 15 – 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme cesto na roládu a to takým istým spôsobom ako sme robili kakaové cesto, ibaže tam nedáme kakao.

Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme upiecť na 180 °C na cca 15 – 20 minút . Po upečení ho ihneď preložíme na vlhkú utierku a po dĺžke opatrne zavinieme. Keď je roláda vychladnutá, pomaly ju rozvinieme a natrieme rozpustenou nutelou. Roládu opäť zavinieme a odložíme zatiaľ nabok.

Plnka: Ako prvé si pred pečením z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, aby nám stihol vychladnúť, kým začneme plnku pripravovať. Heru vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme hustý puding, tvaroh a nakoniec prišľaháme vanilkový jogurt. Dobre prešľaháme. Plnku rozdelíme tak , aby nám vyšli dve hrubšie vrstvy a jedna tenšia vrstva .
Vychladnuté kakaové cesto navlhčíme sirupom, ktorý si pripravíme z 0,1 l jahodovej šťavy a 0,05l rumu (ja som to vlhčila pierkom – mastiačkou). Navlhčené cesto potrieme lekvárom a na to natrieme jednu vrstvu plnky. Scedené a na polovice prekrojené jahody poukladáme na plnku (nie blízko seba), na to navrstvíme ďalšiu časť plnky, na ktorú poukladáme nakrájanú nutelovú roládu. Na roládu natrieme poslednú tenkú vrstvu plnky a navrch dáme čokoládovú polevu.

Hotový zákusok dáme do chladničky na cca 20 – 30 minút, potom ho vyberieme a polevu si narežeme ako na rezy, aby sa nám čokoláda nepolámala a znovu dáme do chladničky, aby roláda poriadne stuhla. Celý zákusok je najlepšie krájať až na druhý deň.

Poleva: Čokoládu polámeme do sklenenej misky, pridáme Ceru, olej a dáme do mikrovlnky rozpustiť na cca 1,5 minúty. Vymiešame dohladka.

11.11.2013

Podobné recepty