Bruschetta s mozzarellou

Potrebujeme: Bruschetta s mozzarellou

1 francúzska bageta
2 paradajky
150 g mozzarella
1 strúčik cesnaku
bazalka
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej na pokvapkanie

Ako na to:

Bagetu rozrežeme priečne, a potom na polovicu. Takto pripravené pečivo pokvapkáme olivovým olejom a dáme do vyhriatej rúry na 180°C asi na 2 min., len aby sa trošku opiekli.
Medzitým paradajky nakrájame na malé kocky a mozzarellu na plátky hrubé asi 1 cm. Po 2 min. pečivo vyberieme z rúry a dobre potrieme cesnakom. Na pečivo dáme asi 2 PL paradajok, ktoré sme si ochutili soľou, čiernym mletým korením a nasekanou bazalkou. Na paradajky dáme mozzarellu, ktorú pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Dáme zapiecť do rúry, ktorú máme rozohriatu na 180°C.

Pečieme, pokiaľ nebude mozzarella roztečená a pečivo opečené dohneda. Servírujeme a ozdobíme lístkom čerstvej bazalky.

Čas: 20 min.

Fotogaléria k receptu

18.10.2013 | autor:

Podobné recepty