Bravčové s jablkami

Potrebujeme:

150 g bravčového mäsa na rezne, 2 jablká, citrónová šťava z polovice citróna, 1 citrón, 2 lyžičky kremžskej horčice, 2 lyžičky dijónskej horčice, 2 lyžice čerstvej jablkovej šťavy, 2 lyžice oleja

Ako na to:

Umyté a osušené mäso nakrájame na malé kúsky. Jablká prekrojíme, odstránime jadrá, pokrájame na hrubšie mesiačiky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Citrón umyjeme, odstránime vrchnú časť šupky a nakrájame na hrubšie kolieska.
Na kovové ihlice striedavo napichujeme mäso, jablká a citrónové kolieska. Marinádu pripravíme tak, že v miske zmiešame oba druhy horčice s jablkovou šťavou a olejom.
Špízy potrieme zmesou a na chladnom mieste ich necháme 1 hodinu marinovať. Opekáme na grile, často otáčame a potierame marinádou.
Ku grilovanému mäsu môžeme podávať rôzne smotanové a bylinkové dresingy.

16.10.2013

Podobné recepty