Medový krémeš

Potrebujeme: Medový krémeš

Cesto:
280 g hladká múka
100 g práškový cukor
1 PL rum
1 celé vajce + žĺtok
1 ČL sódy bikarbóny
1 PL med
50 g Hera

Krém:
1 l mlieko
3 Zlaté klasy
2 PL hladká múka
3 žĺtka
1 vanilínový cukor
250 g masla
150 g práškového cukru
500 ml šľahačky 33%

Ako na to:

Z múky, práškového cukru, rumu, vajec, sódy bikarbóny, medu a hery vymiesime rukami hladké tuhé cesto, ktoré dáme odležať na 20 min. do chladničky.
Do hrnca dáme mlieko, zlaté klasy, hladkú múku, žĺtka a vanilínový cukor. Všetko dobre rozmiešame metličkou a za stáleho miešania privedieme do bodu varu. Puding bude hotový, keď nám zhustne. Puding pri varení musíme stále miešať, aby nám neprihorel.
Cesto rozdelíme na 2 polovice a 1 polovicu vyvaľkáme rovnomerne na vymastený plech, pomocou malého valčeka. Tu druhú vyvaľkáme taktiež rovnomerne na fóliu na pečenie. Medové pláty dáme piecť do rúry na 190°C asi na 5 min. Cesto kontrolujeme, pretože sa pečie rýchlo. Pečieme do zlatohneda.
Cukor spolu so zmäknutým maslom vymixujeme dohladka (asi 2 min.), a potom postupne pridávame vychladnutý puding. Krém ochutnáme a podľa chuti môžeme dosladiť.
Na prvý plát (v plechu) dáme krém, ktorý roztiahneme rovnomerne. A na krém roztiahneme dotuha vymixovanú šľahačku (lepšie sa šľahá, ak sme ju predtým dali na pár minút do mrazničky).
Na šľahačku opatrne prenesieme druhý medový plát a posypeme práškovým cukrom.

Čas prípravy: 50 min.

Fotogaléria k receptu

24.09.2013 | autor:

Podobné recepty