Kokosovo-čokoládový koláč

Potrebujeme:

6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL hrubej múky, 2 PL kakaa, 1 KL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
Plnka: 2-3 banány, 1 Hera, 4 PL práškového cukru, 2 ks vanilkového cukru, 3 PL postrúhanej čokolády, 3 PL strúhaného jemného kokosu

Ako na to:

Oddeľte žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridajte práškový cukor a dobre šľahačom vymiešajte. Pridajte kakao a opäť dobre vymiešajte.
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a striedavo sneh pridávajte spolu s múkou do žĺtkového cesta. Opatrne vareškou miešajte cesto, pokiaľ bude hladké.
Na záver zľahka primiešajte trocha prášku do pečiva. Cesto vylejte na papier na pečenie, uhlaďte ho a pečte pri teplote asi 180 °C približne 15-20 minút. Upečený koláč opatrne prehnite na polovičku a nechajte vychladnúť.
Plnka: Do zmäknutej hery pridajte 2 vanilkové cukry, práškový cukor a vymiešajte dohladka elektrickým šľahačom. Potom pridajte kokos a nastrúhanú čokoládu. Zľahka vmiešajte do cesta.
Vychladnutý koláč rozložte, potrite plnkou, do stredu naukladajte 2-3 banány, môžete ich aj prerezať, prehnite napolovicu, ozdobte krémom a posypte čokoládou. Dajte stuhnúť do chladu a môžete podávať.

22.09.2008

Podobné recepty