Hríbová polievka

Potrebujeme: Hríbová polievka

1 ks cibuľa
2,5 l vody + podľa potreby
250 g zmes lesných hríbov (čerstvé alebo mrazené)
zväzok petržlenovej vňate, ligurčeku, zelerovej vňate
celé čierne korenie, soľ
2 PL bravčová masť
2 PL hladkej múky
2 ČL sladká paprika mletá
4 ks zemiaky
3 hrste mrvánky (strúhaná cestovina – hrubá múka, vajce,trochu vody – dobre vypracovať a nastrúhať na hrubom strúhadle)
3 PL nasekanej petržlenovej vňate

Ako na to:

Do hrnca dáme hríby, cibuľu, celé čierne korenie, viazaničku vňatí a pridáme soľ. Zalejeme 2,5 l vody a privedieme k varu. Zemiaky umyjeme, zbavíme šupy a nakrájame na kocky.
Pomalým tiahnutím varíme hríby asi 45 min. Potom pridáme zemiaky a podľa potreby prilejeme vodu.
Varíme na miernom ohni a podľa chuti osolíme. Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Keď sa nám zemiaky uvaria, pridáme mrvánku.
Na bravčovej masti orestujeme múku. Asi po 3 min. pridáme červenú papriku a hneď z ohňa odstavíme. Zásmažku opatrne pridáme do polievky a premiešame ju.
10 min. ešte necháme prevrieť, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a odstavíme z ohňa.
Servírujeme s čerstvým chlebom.

POČET PORCIÍ: 10
ČAS PRÍPRAVY: cca 70 min.

Fotogaléria k receptu

17.05.2013 | autor:

Podobné recepty