Palacinky s ovocím

Potrebujeme: Palacinky s ovocím

250 g hladká múka
3 dcl mlieko + podľa potreby
2 PL cukor kryštálový
1 ks celé vajce
štipka soli
2 ks väčší banán
3 ks jablká
2 ks mandarínky
1 konzerva jahôd
džem na natieranie

Na ozdobenie:
šľahačka
200 g horká čokoláda
50 g maslo

Ako na to:

Do misky dáme múku, vajce, štipku soli, mlieko a cukor.
Mixérom vymixujeme hladké liate cesto. Ak je cesto riedke, pridajte múku a ak je husté, pridajte ešte mlieko.
Dôkladne cesto premiešajte, aby v ňom nezostali žiadne hrudky múky. Dobrú hustotu si môžte otestovať aj tak, že namočíte do cesta drevenú varešku. Keď ju vyberiete, mala by na nej ostať len jemná vrstva, ktorú ľahko prstom zotriete. Druhou možnosťou je palacinku priamo upiecť na troške oleja. Ak sa nebude trhať a bude sa dobre rozlievať po panvici, a ak nebude palacinka tvrdá, cesto ste urobili dobre.
Na rozpálenej panvici s kvapkou oleja pečte palacinky. Množstvo cesta musíte odhadnúť sami. Záleží to od veľkosti naberačky.
Pečte z oboch strán dozlatista.
Jablká umyjeme, ošúpeme. Prerežeme napoly, potom polky na polky. Zbavíme ich jadierok a nakrájame na malé trojuholníky. Banán ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.
Konzervu s jahodami otvoríme a jahody rozpolíme. Vylejeme vodu z jahôd do misky k ovociu. Mandarínky ošúpeme, rozoberieme na mesiačiky a tie nakrájame napoly.
Palacinku natrieme po celej ploche tenkou vrstvou džemu, na 1 polku dáme ovocie, trošku šťavy a na ovocie preložíme druhú polku palacinky.
Ozdobíme šľahačkou a čokoládou, ktorú sme si rozpustili s maslom vo vodnom kúpeli - do spodného hrnca dáme vodu a necháme ju zovrieť. Do druhého hrnca alebo antikorovej misky dáme na kocky nalámanú čokoládu spolu s maslom. Za stáleho miešania rozpustíme dohladka.

Fotogaléria k receptu

29.04.2013 | autor:

Podobné recepty