Veľkonočný veniec

Potrebujeme:

250 g tuku, 250 g cukru, štipka soli, 6 vajec, 150 g hrubej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 250 g mandlí, 100 g čokolády na strúhanie, 20 ml vínovice, práškový cukor

Ako na to:

Tuk, cukor a soľ vymiešame do peny a postupne zašľaháme vajce. Rúru predohrejeme na 175 °C.
Do vaječnej zmesi vmiešame preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva a nastrúhané mandle. Nakoniec do cesta pridáme čokoládovú strúhanku a vínovicu.
Cesto dáme do vymastenej formy a pečieme v rúre 60-70 minút. Upečený veniec necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme veľkonočnými cukrovými vajíčkami.

22.03.2013

Podobné recepty