Domáci Cheeseburger

Potrebujeme: Domáci Cheeseburger

250 g hovädzie mäso
250 g bravčové mäso
30 g slanina
6 ks hamburgerových žemlí
2 ks paradajky
6 plátkov syra
6 plátkov slaniny
3 ks uhorka zaváraná
3 cibule, 1 strúčik cesnaku
vetvička čerstvého rozmarínu
6 ks kučeravý šalát
Olivový olej

Dressing:
4 PL tarárska omáčka
3 PL kečup
pár kvapiek Tabasca / chilli omáčka
1 čajová lyžička horčice
2 PL jogurt biely
Soľ, mleté čierne korenie
pár kvapiek z citrónu

Ako na to:

Mäso zomelieme spolu s 30 g slaniny. Po zomletí pridáme vajce, strúčik cesnaku (rozotrený, nasekaný, pretlačený), nasekaný rozmarín, soľ, mleté čierne korenie – podľa chuti. A dôkladne zmes premiešame rukami.

Dressing: všetky suroviny na dressing dáme do jednej misky a dôkladne ich vymiešame. Podľa chuti dochutíme soľou, mletým čiernym korením.

Cibuľu nakrájame na pásiky a udusíme ju domäkka na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme.

Z mäsovej zmesi urobíme guličky veľkosti asi golfovej loptičky. Potom na dlani z nich vytvarujeme placky veľkosti 1 žemle (podľa toho akú veľkú máte žemľu, také veľké mäso vytvarujte). Na rozpálenom olivovom oleji ich opekáme z oboch strán dozlata asi 2 min.

Slaninu opečieme dozlatista z oboch strán. Potom ju preložíme na papierovú utierku, aby zo slaniny vytiahla olej. Bude tak chrumkavá.

Keď je už mäso hotové, položíme na ne plátok syra. Paradajku nakrájame na plátky, uhorku na pásiky. Žemle dáme do rúry na 180°C, dokým nebudú chrumkavé.

Cheeseburger zložíme v tomto poradí: Spodnú žemľu natrieme dressingom, položíme naň plát umytého šalátu, na to dáme paradajky, mäso, uhorky, udusenú cibuľu, slaninu a vrchnú žemľu natrieme kečupom.

Fotogaléria k receptu

07.03.2013 | autor:

Podobné recepty