Zapekané lazane s mäsom

Potrebujeme:

0,5kg lazaní
0,5 kg bravč. mäsa
3 dcl oleja na bešamel
30 dkg hladkej múky
cesnak
soľ
čierne mleté korenie
0,5 l mlieka
paradajkový pretlak
cibuľa
syr

Ako na to:

Lazane uvaríme v osolenej vode. Cibuľu orestujeme na oleji a pridáme k nej mleté mäso. Osolíme a okoreníme. Pridáme tiež pretlak chvíľu dusíme. Potom podlejeme vodou a varíme. Medzitým si spravíme bešamel. Ten necháme vychladnúť.
Na spodok plechu dáme lazane, na lazane dáme vrstvu mäsa a bešamel. Poslednou vrstvou sú lazane, na ktoré nalejeme už len bešamel, aby zostali mäkké.
Dáme piecť na približne 35-45 minút. Po upečení ich posypeme nastrúhaným syrom.

04.03.2013

Podobné recepty