Srnčí paprikáš

Potrebujeme:

1 cibuľa, 60 g masti, 100 g koreňovej zeleniny (petržlen, mrkva), 1 kocka cukru, 600 g srnčieho mäsa, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, borievky, 5 dcl vývaru alebo vody, ocot, 1 dcl bieleho vína

Ako na to:

Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti. Pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu, cukor a chvíľu necháme dusiť.
Do cibuľového základu pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, poprášime múkou, chvíľu opražíme, pridáme soľ, podlejeme 1/3 vývaru a prikryté dusíme do polomäkka.
Do zvyšku vývaru dáme čierne korenie, bobkový list, borievky, ocot, víno a pridáme k mäsu. Dodusíme do mäkka.
Mäso vyberieme na misu, omáčku prepasírujeme. Podávame s makarónmi.

01.03.2013

Podobné recepty