Mäsová torta

Potrebujeme:

Cesto: 250 g výberovej hladkej múky, 120 g masla (Smetol), 1 vajce, soľ, 1 lyžica octu, masť na vymastenie formy
Plnka: 40 g masti, 1 cibuľa, 500 g jahňaciny zo stehna, 3 lyžice rajčiakového pretlaku, 1 lyžica strúhanky, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Z múky, masla, bielka, soli a octu vypracujeme cesto. 2/3 cesta rozvaľkáme a dáme do vymastenej tortovej formy. Cesto dáme na spodok formy a aj po bokoch.
Na masti speníme polovicu cibule, pridáme na malé kúsky pokrájané mäso, trošku podlejeme a dusíme do polomäkka.
Mäso necháme vychladnúť, potom ho pomelieme, pridáme druhú polovicu nakrájanej cibule, rajčiakový pretlak, strúhanku, petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešame a navrstvíme na cesto.
Mäso pokryjeme narezanými pásikmi cesta. Pásiky prepletieme ako mreže. Celé potrieme rozhabarkovaným žĺtkom a dáme do vyhriatej rúry upiecť.

11.01.2013

Podobné recepty