Tokáň na pastierky spôsob

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (z pleca alebo stehna), 150 g cibule, 50 g masti, 60 g slaniny, 3 dcl kyslej smotany, 4 porcie halušiek, soľ, 10 g červenej papriky, 30 g múky, 100 g leča (alebo 150 g zelených paprík a 80 g paradajok), 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie

Ako na to:

Mäso opláchneme a pokrájame na tenké rezančeky. Na masti speníme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme červenú papriku, premiešame, podlejeme trochou vody a niekoľko minút povaríme.
Potom pridáme pokrájané mäso, pridáme štipku mletého čierneho korenia a za občasného premiešania dusíme niekoľko minút do polomäkka.
Podľa potreby podlievame vodou. K polomäkkému mäsu pridáme lečo alebo pokrájané papriky a paradajky, osolíme a všetko dusíme domäkka.
Nakoniec prilejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku, necháme zovrieť a podávame s haluškami.

11.01.2013

Podobné recepty