Marinované kuracie prsia

Potrebujeme:

4 kuracie prsia, 300 ml bieleho jogurtu, 4 prelisované strúčiky cesnaku, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica worcesterskej omáčky, 2 lyžičky karí korenia, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky, 2 lyžičky mletej štipľavej papriky, soľ, 2 lyžice oleja

Ako na to:

V miske zmiešame biely jogurt, prelisovaný cesnak, sójovú a worcesterskú omáčku, karí korenie, mleté čierne korenie, mletú červenú sladkú papriku, mletú štipľavú papriku, soľ a olej.
Kuracie prsia navrchu zľahka narežeme do mriežky, vložíme do ochuteného jogurtu a dôkladne ich obalíme marinádou. Necháme ich do druhého dňa v chlade odležať.
Potom ich zvoľna upečieme na grile alebo v rúre. Počas pečenia mäso potierame zvyšnou marinádou. Podávame s rôzne upravenou ryžou a so zeleninou.

07.12.2012

Podobné recepty