Zapekané makaróny

Potrebujeme:

250 g makarónov, soľ, voda, 250 g tvarohu, 150 g bryndze, 2 žĺtka, 1,5 dcl smotany, 2 bielka, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby, maslo na vymastenie nákypovej misy, 50 g masla, pažítka

Ako na to:

Polámané makaróny uvaríme v slanej vode a scedíme. Vo väčšej nádobe vymiešame tvaroh, bryndzu, žĺtka a polovicu smotany.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do syrovej hmoty. Pridáme uvarené makaróny. Podľa chuti okoreníme, osolíme, pridáme posekanú pažítku a dobre premiešame.
Nákypovú formu vymastíme maslom, naplníme zmesou a zalejeme zvyšnou smotanou. Navrch položíme kúsok masla, zapečieme, vyklopíme a ozdobíme pažítkou.

21.11.2012

Podobné recepty