Pečený plnený bôčik

Potrebujeme:

400 g bravčového bôčika, soľ, mleté čierne korenie, 30 g hladkej múky
Plnka: 2 žemle, 1 dcl mlieka, 1 vajce, soľ, zelená petržlenová vňať, muškátový kvet, mleté čierne korenie

Ako na to:

Bôčik umyjeme, osušíme a rozrežeme tak, aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou a zašijeme hrubou niťou alebo upevníme ihlicami tak, aby plnka počas pečenia nevytiekla.
Potom mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme horúcou vodou a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka. Nakoniec šťavu zahustíme múkou.

Plnka: Žemle pokrájame, navlhčíme mliekom a vytlačíme. Pridáme vajce, soľ, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, postrúhaný muškátový kvet, mleté čierne korenie a všetko spolu premiešame.

09.11.2012

Podobné recepty