Polievka z hlivy ustricovej s domácou tarhoňou

Potrebujeme: Polievka z hlivy ustricovej s domácou tarhoňou

250 g hlivy ustricovej (ak nemáme, môžeme použiť aj šampiňóny), cibuľa, hubový bujón, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, petržlenová vňať
Mrvenica: 1 vajce, hrubá múka (podľa potreby), soľ,
Zásmažka: 2PL oleja, 2PL hladkej múky, 1 ČL mletej červenej papriky

Ako na to:

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme umytú a nakrájanú hlivu, soľ, mleté čierne korenie a mletú rascu. Podusíme a zalejeme vodou.
Necháme prejsť varom a pridáme hubový bujón, varíme kým sa bujón nerozpustí. Potom pridáme mrvenicu a chvíľu povaríme. Ochutíme. Nakoniec zalejeme zásmažkou, povaríme a pridáme petržlenvú vňať.
Mrvenica: V miske zmiešame hrubú múku, vajce a trocha soli tak, aby sme mali cesto, ktoré sa bude dať strúhať.
Zásmažka: Na oleji opražíme hladkú múku a pridáme k nej mletú červenú papriku, zamiešame.

Fotogaléria k receptu

01.11.2012 | autor:

Podobné recepty