Veterníky

Potrebujeme: Veterníky

300 ml vody, 150 g Hery, 170 g hladkej múky, 4 vajcia, soľ Na puding: 400 ml mlieka, 180 g kryšt. cukru, 50 g Zlatého klasu, 200 g masla Na karamel: 500 ml šľahačky na šľahanie, 500 g kryšt. cukru

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 170° C. Vodu spolu s herou/olejom a štipkou soli nalejeme do hrnca a privedieme do varu. Nad ohňom primiešavame múku a miešame, kým sa nám cesto neodlepuje od bokov hrnca. Potom cesto vložíme do malého kotlíka a jedno po druhom primiešavame celé vajíčka. Hmotu miešame do hladka a následne striekame na plech vytretý olejom pomocou sáčku na striekanie s trubičkou. Vložíme do rúry a pečieme približne 15-20 min.

Pozor! Počas pečenia neotvárame rúru z dôvodu, že by nám unikla para, čoho následkom by bolo, že by nám veterníky „spľasnú“.

Po vychladnutí veterníky rozkrojíme na polovicu. Spodné časti poukladáme vedľa seba na tácku, na ktorej ich chceme plniť. Vyšľaháme šľahačku, ktorú si potom rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice pridáme vychladnutý puding, zamiešame a hneď plníme spodné časti veterníkov. Do druhej polovice primiešame vychladnutý karamel a striekame na šľahačku s pudingom (akoby druhá vrstva plnky).

Vršky poobťahujeme v čokoláde, alebo v cukrovej poleve s karamelom. Následne ich poukladáme na plech s papierom a po vychladnutí ukladáme na už naplnené spodné časti veterníkov.

Fotogaléria k receptu

26.10.2012 | autor:

Podobné recepty