Praženica bylinková Mihalov

Potrebujeme: Praženica bylinková Mihalov

25 g masla, 1 šalotka, 2 plátky slaniny, 6 vajec, väčšia hrsť krájaných hríbov, 2 tavené syry (trojuholník), 70 g syru Cheddar syr (alebo iný tvrdý syr), 1 čaj, oregano (sušené), 6 lístkov bazalky balkónovej s väčšími lístkami (aj sušená), soľ, čierne korenie

Ako na to:

Maslo roztopíme na panvici a pridáme na menšie kocky nakrájanú šalotku. Tu speníme a pridáme hríby, ktoré okoreníme soľou a čiernym korením. Necháme dusiť asi 8 min. Predtým ako huby dodusíme, pridáme ešte slaninu a tavený syr. Syru trochu pomôžeme varechou, ak je príliš tuhý. Prilejeme vajcia, ktoré okoreníme soľou, čiernym korením a oreganom. Praženicu neustále miešame, aby bola redšia aj pri servovaní. Pred koncom pridávame bazalku. Na tanieri ju dochutíme strúhaným cheddarom, alebo iným tvrdým syrom.
Odporúčam krájať malé kúsky ingrediencií a zachovať redšiu praženicu, takto dosiahnete na jazyku rozplývajúcu sa parádu.

Fotogaléria k receptu

11.10.2012 | autor:

Podobné recepty