Cheesecake

Potrebujeme: Cheesecake

maslové sušienky 400g
maslo 250g
philadelphia 600g
tvaroh jemný 520g
cukor práškový 300g
vajíčka 6ks
kyslá smotana 400g
vanilkový cukor 1 x sáčok

Ako na to:

Predhrejeme rúru na 150°C stupňov. Rozdrvené (nie pomleté) sušienky
rovnomerne zmiešame s roztopeným maslom. Hmotu vložíme do
pripravenej tortovej formy a rukou pravidelne roztlačíme.

Philadelphiu, jemný tvaroh, cukor a vanilkový cukor dáme zvlášť do misky
a RUČNE pomaly dôkladne zmiešame. Pozor, je potrebne miešať, nie
šľahať. Postupne, jedno po druhom pridáme a vmiešame do hmoty všetky
vajíčka. Ako poslednú vmiešame kyslú smotanu, ale opäť pozor na to aby
ste hmotu nevyšľahali! Pomaly rovnomerne vylejeme hmotu do tortovej
formy na roztlačené sušienky. Vložíme tortovú formu na plech a zakryjeme
druhým plechom. Celé to vložíme do rúry. Pečieme na 150°C stupňoch -
približne 2 hodiny. Vyberieme formu a jemne s ňou zatrasieme. Hotový
cheesecake by nemal byť uprostred úplne stuhnutý, mal by pôsobiť
jemne ,,rôsolovito“. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Po
dôkladnom vychladnutí ju vložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny.

Fotogaléria k receptu

27.09.2012 | autor:

Podobné recepty