Kapustnica s mäsovými guľôčkami

Potrebujeme:

300 ml šťavy z kyslej kapusty, 250 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 150 g údenej klobásy, hrsť sušených húb, mleté čierne korenie, soľ, 1 bobkový list, majorán
Guľôčky: 250 g mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 2 lyžice smotany, strúhanka

Ako na to:

Šťavu z kapusty dolejeme do 1 litra vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme, pridáme očistenú cibuľu, pokrájané strúčiky cesnaku, sušené huby a varíme do polomäkka.
Do vriacej kapustnice vložíme pokrájanú kyslú kapustu, klobásu, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka. Mäsové guľôčky vložíme do kapustnice, premiešame a varíme 10 minút. Hotovú kapustnicu dochutíme majoránom.

Guľôčky: Mleté mäso premiešame s rozšľahaným vajcom a so smotanou. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvarujeme guľôčky.

02.08.2012

Podobné recepty