Ľubkina cesnaková placka Mňamky

Potrebujeme:

400 g hladkej múky, 1 dcl oleja, 150 ml mlieka, droždie (môže byť aj sušené), 1 lyž. cukru, 1 lyž. soli, 2 vajíčka, ½ Palmarínu, celé malo, petržlenová vňať, cesnak a suchá saláma narezaná podľa chuti

Ako na to:

Najprv si zo 150 ml vlažného mlieka, droždia a cukru zarobíme kvások. Necháme ho vykysnúť asi 10 minút. V miske si zmiešame múku so soľou a vylejeme tam kvások, olej, 2 celé vajíčka a ½ roztopeného Palmarínu Cesto vymiešame tak, aby sa pri miešaní odlepovalo od misy, podľa potreby prisypujeme múku. V druhej miske si zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom nasekanou petržlenovou vňaťou a soľou, tiež podľa chuti. Keď nám cesto vykysne, cca 25 minút, vyvaľkáme ho na hrubšiu placku, z ktorej potom za pomoci pohára vykrajujeme kolieska. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kolieska potrieme cesnakovým maslom a na ne uložíme 1 až dve kolieska suchého salámu. Pečieme pri 175 °C, pokiaľ cesto na okrajoch nezozlátne.

02.08.2012 | autor:

Podobné recepty