Bravčové srdce so slivkami

Potrebujeme:

500 g bravčového srdca, soľ, olej, 1 potlčený klinček, mleté čierne korenie, 1 citrón, 2 lyžice hladkej múky, 200 g koreňovej zeleniny, 300 g slivkového kompótu, 2 dcl smotany

Ako na to:

Očistené srdce namočíme do studenej vody na 30 minút, potom umyjeme studenou vodou a dáme variť do takého množstva vody, aby bolo zakryté. Počas varenia osolíme.
Do rozohriateho oleja pridáme potlčený klinček, mleté čierne korenie, koliesko dobre umytého citróna, múku a opražíme. Potom pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na rezance, podusíme, podlejeme vývarom zo srdca, šťavou zo slivkového kompótu a uvaríme domäkka.
Do uvarenej zeleniny vložíme srdce pokrájané na tenké rezance, zahustíme smotanou a povaríme. Nakoniec pridáme pokrájané slivky a ochutíme citrónovou šťavou.

09.07.2012

Podobné recepty