Prekladané zemiaky s brokolicou

Potrebujeme: Prekladané zemiaky s brokolicou

brokolica, zemiaky, diétna saláma, tvrdý syr, plesnivý syr, jarná cibuľka, vajcia, strúhanka, smotana na varenie, maslo, soľ, vegeta

Ako na to:

Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Brokolicu rozdelíme na ružičky, umyjeme a sparíme v hrnci s vodou max. 3-4 min. Diétnu salámu nakrájame na malé kocky. Polovicu tvrdého syra nastrúhame. Jarnú cibuľku očistíme a nadrobno nakrájame.
Vymastený plech posypeme strúhankou. Polovicu uvarených zemiakov nakrájame na kolieska a poukladáme na plech.
Sparenú brokolicu nakrájame na malé kúsky. Postupne pridáme nakrájanú cibuľku, salámu, nastrúhaný syr, 2 rozbité vajíčka, trochu soli a vegetu. Všetko poriadne premiešame.
Zmes rovnomerne rozotrieme na uložené zemiaky. Na zmes poukladáme ostatné na kolieska nakrájané zemiaky a trochu masla. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 20-30 minút pri 190 °C.
Pripravíme si smotanu, do ktorej pridáme 3 rozbité vajíčka, soľ a vegetu. Poriadne rozmiešame. Plech vyberieme z rúry a rovnomerne na zemiaky vylejeme pripravenú smotanu s vajíčkami.
Ostatný tvrdý syr nakrájame na pásiky. Plesnivý syr nastrúhame. Na zemiaky uložíme pásiky tvrdého syra a rovnomerne posypeme nastrúhaným plesnivým syrom. Dáme späť do rúry a pečieme ešte 20 minút. Podávame teplé so zeleninou.

Fotogaléria k receptu

11.06.2012 | autor:

Podobné recepty